Το σχολείο

12-Απρ-2005

Οικοσελίδα
Το σχολείο
Δραστηριότητες
Εργασίες
Χρήσιμες συνδέσεις
ΨυχαγωγίαΕπικοινωνήστε μαζί μας!!

 

 

Το σχολείο μας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια της Λεμεσού. Εδώ φοιτούν παιδιά από δύο κοινότητες, την Παραμύθα και το Σπιτάλι. Τα δύο χωριά απέχουν μεταξύ τους ένα χιλιόμετρο. Το σχολείο βρίσκεται στο χωριό της Παραμύθας.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα δύο χωριά πήραν το όνομά τους από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Στην περιοχή του Σπιταλιού υπήρχε νοσοκομείο - στα αγγλικά hospital- και η λέξη αυτή με το πέρασμα του χρόνου έγινε hospitali και τελικά Σπιτάλι! Όσον αφορά την Παραμύθα ονομάστηκε έτσι γιατί οι ασθενείς πήγαιναν εκεί για ανάρρωση αφού είναι πολύ όμορφος τόπος, σαν παραμυθένιος!!

Δίπλα ακριβώς από το σχολείο μας βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Παραμυθίας ενώ στο Σπιτάλι βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Άννας.

Στο σχολείο μας φοιτούν 29 μαθητές και έχει δύο δασκάλους και ένα βοηθό διευθυντή. Υπάρχουν τρεις αίθουσες διδασκαλίας και τρία συμπλέγματα. Η Α' και Β' τάξη με δασκάλα την κυρία Ελισάβετ Μιχαήλ, η Γ' και Δ' τάξη με δάσκαλο τον κύριο Μίλτο Μιλτιάδους και η Ε' και ΣΤ' τάξη με δάσκαλο το βοηθό διευθυντή και διευθύνοντα του σχολείου μας κύριο Αντρέα Χαραλάμπους.

 

 

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (κάνετε κλικ σε κάθε τμήμα)

Α-Β ΤΑΞΗ

Γ-Δ ΤΑΞΗ

Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ

 

 

 

Οικοσελίδα | Το σχολείο | Δραστηριότητες | Εργασίες | Χρήσιμες συνδέσεις | Ψυχαγωγία

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιαν. 2005